3 tops over Okoume Multiplex


Okoume Multiplex is het plaatmateriaal waar veel mensen tegenwoordig voor kiezen. Multiplex is namelijk steviger dan bijvoorbeeld MDF. Daarnaast is het hout waar de plaat uit bestaat vrij zacht en fijn om mee te werken. Maar toch ook heel sterk en flexibel. Okoume is een houtsoort die blijkbaar uit West-Afrika komt, dit wist ik ook niet. Dit houtsoort kan watervast zijn en dus gebruikt worden voor buitentoepassingen. Het is dan wel belangrijk dat je de plaat behandeld, net als ieder ander plaatmateriaal voordat je het voor buitentoepassingen wilt gebruiken. Daarnaast is het Okoume Multiplex in meerdere maten te verkrijgen.

Top 1

Als je een watervaste Okoume plaat wilt moet je goed kijken naar de titel of omschrijving. Er kan namelijk een term in staan met de letters WBP. Deze letters staan voor Water Boiled Proof. WBP is een speciaal soort lijm, waardoor je de plaat buiten zou kunnen gebruiken. Let wel op dat de plaat nooit permanent waterbestendig is. Zo heb je bijvoorbeeld Okoume Multiplex door en door, dit is de meest voorkomende plaat die gebruikt wordt voor exterieur.

Top 2

De Okoume Multiplex platen zijn in veel verschillende maten en prijzen beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld bij Sleiderink, Okoume platen met een dikte van 4 mm t/m 54 mm. Verschillende lengtes van; 2150, 2350, 2500 en 3100 mm. En meerdere breedtes; 950, 1000, 1100, 1220 en 1530 mm. Zo kun je tussen deze platen dus genoeg variëren en is er voor bijna elke constructie wel een plaat beschikbaar.

Top 3

Bij veel plaatmateriaal is het niet fijn werken. De platen zijn bijvoorbeeld niet goed behandeld en zijn niet fijn van structuur. Denk hierbij aan splinters, en scherpe hoeken. Het Okoume Multiplex plaatmateriaal is zeer zacht met een fijne structuur. Daarnaast is het plaatmateriaal geschikt voor meerdere toepassingen. Denk hierbij aan boeidelen, gevels, dakkapellen etc.

Het Okoume Multiplex plaatmateriaal komt gewoon ontzettend goed naar voren als je verschillende platen gaat vergelijken. Het hout is watervast verlijmd, licht van gewicht, heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding en het is fijn van structuur. Bij Sleiderink hebben ze een ontzettend groot assortiment Okoume Multiplex platen, in verschillende maten.https://www.ikklusbewust.nl/3-tops-over-okoume-multiplex/