3 zaken om rekening mee te houden met het plaatsen van je internetrouter  


Het inrichten van je woning komt met verschillende uitdagingen. Het is altijd natuurlijk passen en meten met waar wat past. Maar je hebt ook gewenste voorzieningen waar je ruimte voor moet maken. Een voorbeeld daarvan is een werkende internetverbinding inclusief goede wifi. Wanneer je een internetabonnement afsluit, bijvoorbeeld bij Breedbandwinkel, krijg je tegenwoordig een in één apparaat gecombineerde modem-router opgestuurd die een cruciale rol speelt voor je internetverbinding. Die moet je ergens in huis kwijt. We bespreken drie zaken om rekening mee te houden met het plaatsen van je internetrouter.

Plaats van de aansluiting

Om te beginnen is het natuurlijk zo dat je helemaal niet zo vrij bent in de plaatsing van je internetrouter, omdat je afhankelijk bent van waar het internetsignaal je woning binnenkomt. Bij veel mensen is dit in de woonkamer, en dan kan het nog erg verschillen hoe praktisch die locatie eigenlijk is. Maar er zijn ook woningen waar het internetsignaal binnenkomt in de meterkast. In de woonkamer is het nog relatief eenvoudig om door middel van het doortrekken van kabels flexibeler om te gaan met de plaatsing van je router, maar als je hem in de meterkast moet aansluiten heeft het meer voeten in de aarde als je hem eigenlijk ergens anders wilt hebben.

Adviezen voor plaatsing router

Waarom zou je je router überhaupt op een specifieke plek willen zetten? Ten eerste omdat je rekening moet houden met apparaten die je er met een internetkabel op aansluit. Hoe minder lange kabels je hoeft te trekken, hoe beter natuurlijk. Maar er is nog een ander, minstens net zo belangrijk aspect om rekening mee te houden, en dat is het verspreiden van een draadloos internetsignaal (oftewel de wifi). Je wilt immers goede dekking in je hele woning, en daarvoor moet je een strategische plek uitkiezen. Die plek moet bij voorkeur centraal zijn, maar je dient ook rekening te houden met eventuele obstakels dichtbij die het signaal kunnen hinderen. Ook is het advies om je router van de grond te zetten in plaats van op de grond.

Wegmaken in het interieur

Een strategisch gekozen plek van de grond is dus belangrijk om voor een goede dekking van je wifi te zorgen, maar je hebt natuurlijk ook een interieur waarvan je wil dat het er op een bepaalde manier uitziet. Een router is daar geen aantrekkelijk element is, of zeg maar gerust: een storend element. Dat is de volgende uitdaging, want het liefst plaats je hem uit het zicht, maar dan wel zonder de verspreiding van het draadloos internetsignaal in de weg te zitten. Een goede optie is bijvoorbeeld om de router te verstoppen achter een gordijn. Achter een meubelstuk kan ook, maar dan is de voorwaarde wel dat hij niet te laag staat, zodat de router wel de ruimte krijgt om zijn wifi-signaal te verspreiden. Heb je een fotolijstje waar hij geheel achter past, dan is dat ook nog een goede optie om je router uit het zicht te krijgen.

Het valt dus nog niet mee om je internetrouter op een goede plek te plaatsen. Je wilt niet een heel circus van kabels creëren die je ook nog moet zien te verstoppen, maar je wilt wel goede wifi zonder de hele dag tegen je router aan te moeten kijken. Daarom is het afhankelijk van iedere specifieke woning en de inrichting daarvan wat de beste locatie is voor de router. Dat betekent dat er dus eigenlijk geen gouden tip bestaat en je uiteindelijk toch zelf die ideale locatie voor je internetrouter moet zien te vinden.https://woonartikelengetest.nl/3-zaken-om-rekening-mee-te-houden-met-het-plaatsen-van-je-internetrouter/