5 mooiste plekken in Europa om te wonen


Hoe je er ook naar kijkt, er is altijd wel een plek die mooier is. Soms dagdroom je weg naar aan andere plek, in je hoofd dan, waar je o zo graag zou willen wonen. Eigenlijk is dat ook dezelfde reden waarom ik deze blog nu schrijf: ik zat weer eens te dagdromen over waar in Europa ik zou willen wonen. Er gaan duizend en één plekken door mijn hoofd, maar de allerbeste of uniekste ga ik je hieronder in een rijtje opschrijven! Geheid dat hier plekken tussen staan die jij nog niet kent. Zet dus je theetje klaar, ga er goed voor zitten en lees lekker dit lijstje van de mooiste plekken in Europa om te wonen!

Kassel

Kassel? Ja, Kassel! Veel mensen kennen deze plek niet, maar er zijn verrassend veel bezienswaardigheden in Kassel. Deze Duitse stad, die ook wel de sprookjeshoofdstad genoemd wordt, heeft ongeveer 200.000 inwoners. Het is gelegen in het absolute centrum van Duitsland en wordt momenteel bewoond door ongeveer 400 tot 500 Nederlanders. Kassel staat bomvol oude prachtige kastelen, prachtige parken en indrukwekkende fonteinen. Ook qua eten is dit een heerlijke stad met de meest romantische plekjes. Ga er een keer heen en geloof me: je wilt er direct gaan wonen!

Monaco

Ik moet Monaco er bij zetten, ondanks dat de prinsenstad ongelooflijk duur is. Van de Grand Prix van Monaco tot het welbekende Monte Carlo casino, deze stad staat bekend om oud geld. Wie wilt er nu niet met een jacht in de haven van Monaco aanmeren om daar lekker te vertoeven.

Malta

Omdat Malta zo klein is, pak ik deze even mee als algemeen land. Door dat het midden in de Mediterrane zee ligt, heeft het eiland een constante temperatuur. Je kan er zwemmen met dolfijnen of heerlijk uiteten. Hoewel het een toeristentrekpleister is in het hoogseizoen is het zelf in de laagseizoenen fijn wonen. Een van de twee voertalen is Engels, je kan er dus verrassend makkelijk uit de voeten. Het is echter niet de meest makkelijke plek voor mensen die slecht ter been zijn door de oude infrastructuur. Er zijn veel losse stenen. Wil je hier gaan wonen als iemand die slecht ter been is, dan moet je iets zoals een oprijplaat kopen. Ondanks dat zou ik hier zo heen verhuizen!

Florence

Dit is vooral voor de mensen die, net zoals ik, houden van kunst. Florence is de geboorteplaats van de renaissance. Elke grote kunstenaar van dit tijdperk is of in Florence geboren of heeft in deze tijd daar gewoond. Er zijn meer musea dan je aankan en dat is een prachtig iets. Als je van mooi, lekker en cultureel leven houdt dan is Florence jouw volgende woonplaats!

Innsbruck

Hou je meer van het koude weer, dan kan Innsbruck in Oostenrijk nog wel eens voor jou een van de mooiste plekken in Europa zijn om te wonen. Je bent zo in de bergen voor de wintersport. Als je daar niet van houdt, dan is de stad zelf ook ongelooflijk prachtig. Je kan lekker gaan zitten en niksen langste de rivier de Inn of de Gotische stadstoren oplopen. Let wel op, dit is een klim van meer dan 50 meter! Ook kan je in de hoofdstraat geweldig shoppen, iets wat voor sommige mensen heel belangrijk is.

No place like home

Uiteindelijk zullen veel mensen er niet voor kiezen om te emigreren en dat begrijp ik volkomen. Het is mooi om te dagdromen om naar een van de mooiste plekken van Europa te gaan, maar het betekent ook veel opgeven. Je kan er ook voor kiezen om je eigen woning op te frissen deze lente, zo maak je je eigen stekkie toch net weer wat mooier!