Creatieve ideeën voor het gebruiken van behangresten of oude behangrollen

Creatieve ideeën voor het gebruiken van behangresten of oude behangrollen

Ontdek de vele creatieve mogelijkheden die je hebt met behangresten en oude behangrollen!

Wanneer je klaar bent met het behangen van je kamer, blijven er vaak restjes behang over. In plaats van deze weg te gooien, kun je deze resten op een creatieve manier hergebruiken. Ook oude behangrollen die je niet meer gebruikt, kun je nog voor verschillende doeleinden gebruiken. In dit artikel delen we een aantal ideeën voor het gebruiken van behangresten of oude behangrollen.

Inhoudsopgave

Decoraties

Behangresten kunnen worden gebruikt als decoratieve elementen in verschillende ruimtes in huis. Hier zijn een paar ideeën:

1. Behang als muurdecoratie

Je kunt een stuk behang als decoratie op een lege muur hangen. Kies een mooie print of een patroon dat past bij de stijl van de kamer. Je kunt het behang recht ophangen of er een mooie vorm uitknippen en deze aan de muur bevestigen.

2. Behang als lijst

Je kunt een stuk behang als lijst gebruiken voor een foto of een kunstwerk. Knip het behang op maat en plak de foto of het kunstwerk erop. Je kunt het behang op een contrasterende achtergrond plakken voor een extra mooi effect.

3. Behang als boekensteun

Je kunt een stuk behang oprollen en er een boekensteun van maken. Kies een stevig stuk behang en rol het op tot een cilinder. Plak de uiteinden vast en je hebt een boekensteun die er ook nog eens mooi uitziet.

Opbergen

Oude behangrollen kunnen ook worden gebruikt voor het opbergen van spullen. Hier zijn een paar ideeën:

1. Behangrollen als opbergdozen

Je kunt oude behangrollen gebruiken om opbergdozen van te maken. Knip de behangrollen op de gewenste lengte en plak de uiteinden vast. Je kunt de dozen versieren met stickers, verf of andere materialen.

2. Behangrollen als opbergrek

Je kunt oude behangrollen ook gebruiken als opbergrek. Bevestig de behangrollen aan de muur en gebruik ze om bijvoorbeeld sjaals, tassen of andere spullen aan op te hangen.

Bekleding

Behangresten kunnen ook worden gebruikt om voorwerpen in huis te bekleden. Hier zijn een paar ideeën:

1. Behang als bekleding voor meubels

Je kunt een oud meubelstuk een nieuwe look geven door het te bekleden met behang. Kies een mooi patroon en plak het behang op het meubelstuk. Je kunt het behang vastlijmen of vastnieten.

2. Behang als bekleding voor dozen

Je kunt oude dozen bekleden met behang om ze een nieuwe look te geven. Knip het behang op maat en plak het op de doos. Je kunt de dozen gebruiken voor het opbergen van spullen of als decoratie.

Knutselen

Behangresten kunnen ook worden gebruikt voor knutselprojecten. Hier zijn een paar ideeën:

1. Behang als cadeaupapier

Je kunt behangresten gebruiken als cadeaupapier. Kies een leuk patroon en gebruik het behang om cadeautjes in te pakken. Je kunt het behang versieren met linten, stickers of andere materialen.

2. Behang als scrapbook papier

Je kunt behangresten gebruiken als scrapbook papier. Kies een aantal mooie prints en gebruik ze om scrapbook pagina’s te maken. Je kunt het behang knippen, scheuren of stansen om het de gewenste vorm te geven.

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen met kleine stukjes behang?

Je kunt kleine stukjes behang gebruiken voor het bekleden van fotolijsten, blikken of andere kleine voorwerpen. Je kunt het behang ook gebruiken voor het maken van kaarten of voor het bekleden van notitieboekjes.

Kan ik behangresten gebruiken om mijn trap te bekleden?

Ja, je kunt behangresten gebruiken om je trap te bekleden. Zorg ervoor dat je een stevig stuk behang gebruikt en dat je het goed vastlijmt. Je kunt het behang ook vastnieten voor extra stevigheid.

Kan ik behangresten gebruiken om mijn plafond te decoreren?

Ja, je kunt behangresten gebruiken om je plafond te decoreren. Kies een mooi patroon en plak het behang op het plafond. Houd er wel rekening mee dat je hier wel wat geduld voor nodig hebt en dat het lastiger kan zijn dan het decoreren van een muur.

Conclusie

Er zijn talloze manieren om behangresten en oude behangrollen op een creatieve manier te hergebruiken. Je kunt ze gebruiken voor decoraties, opbergen, bekleding en knutselprojecten. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek wat je allemaal kunt doen met deze restjes behang!