Dé trends om jouw tuin een make-over te geven


Iedereen houdt van een unieke tuin. De één heeft liever planten en de ander kiest voor een uitbundig tuinhuis. Er zijn tal van mogelijkheden om jouw tuin een persoonlijke touch te geven. De laatste jaren zijn er steeds meer trends wat betreft het inrichten van een tuin. Maar wat zijn deze trends om jouw tuin een make-over te geven eigenlijk? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Griekenland in je tuin

Droom jij er ook van om op vakantie te gaan naar Griekenland? Of ben je een groot fan van deze cultuur? Probeer dan eens jouw tuin te transformeren in de Griekse stijl! Een nieuwe, opkomende trend is dan ook om de Griekse sfeer over te brengen naar jouw eigen tuin. Denk aan de traditionele blauwe en witte tinten, maar ook kunst beelden en zuilen kunnen zorgen voor het overbrengen van deze cultuur.

Glazen vouwdeuren

Een andere opkomende trend is het gebruiken van glazen vouwdeuren naar de tuin toe. In veel moderne huizen kun je steeds vaker deze grote glazen deuren herkennen. Ook wordt er vaak gekozen voor het toevoegen van een veranda of patio. Niet alleen geeft dit een mooie luxe look, maar tevens zorgt het ervoor dat jouw woonruimte direct een stuk groter lijkt.

De buitenkeuken

Houd jij enorm veel van koken? Dan is deze trend wellicht iets voor jou. Het creëren van een buitenkeuken wordt steeds populairder. Het geeft niet alleen het gevoel dat je op vakantie bent in jouw eigen tuin, maar ook zorgt het voor een knusse uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een barbecue, een mooie dinertafel en een koelkast. Dat wordt gegarandeerd genieten van heerlijke zomeravonden.

Klimaatbewust tuinieren

Als jij een echte tuinier bent, is het je vast niet ontgaan dat het klimaat enorm verandert. Om dit tegen te gaan, zijn een hoop mensen op zoek naar manieren om hun tuin op een klimaatbewuste manier te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van schaduw door het planten van bomen en struiken, zodat de grond minder snel uitdroogt.

Buiten sporten?

Voldoende bewegen is gezond en dat weten we allemaal. Maar toch is het af en toe lastig om de motivatie te zoeken om naar de sportschool te gaan. Het creëren van een eigen sportschool kan dan ook dé motivatie zijn om meer te gaan bewegen. Je kunt bijvoorbeeld een paar gewichten, weerstandsbanden of yogamatten aanschaffen. Dit bespaart je meteen een hoop kosten aangezien je jouw sportschoolabonnement kunt opzeggen.

Hangmatten

Ben jij iemand die graag relaxt in de tuin? Dan is een hangmat wellicht iets voor jou. In de hangmat kun je een dutje doen na een lange dag werk, een boek lezen of simpelweg lekker relaxen. Dat klinkt toch perfect?

Wat past er bij jou?

Er zijn tal aan mogelijkheden om jouw tuin op te fleuren of te versieren. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel inspiratie opgedaan en kun je direct aan de slag met de make-over van jouw tuin!https://www.bestevoormijntuin.nl/de-trends-om-jouw-tuin-een-make-over-te-geven/