Films en tv-programma’s met Emilia Clarke


Britse actrice Emilia Clarke maakte in 2009 haar acteerdebuut in de serie Doctors, waarin ze de eerste aflevering de rol van Saskia Mayer belichaamde. Vanaf hier ging het snel. Emilia heeft in verschillende films en series geacteerd en is zeker niet van plan hiermee te stoppen. Naast dat ze voor de camera staat, voelt ze zich ook comfortabel voor het publiek. Zo heeft ze ook in een aantal theaterstukken gespeeld! Ben je benieuwd naar het werk van Emilia Clarke? Lees dan snel verder.

De beste films en tv-programma’s met Emilia Clarke in de hoofdrol

Films en series met Emilia Clarke zullen nooit vervelen. Het leuke aan de actrice is, is dat ze in veel verschillende genres speelt, waardoor je haar talent goed kunt waarnemen. Hieronder staan de vijf beste Emilia Clarke films en tv-programma’s.

Game of Thrones (2011 – 2019)

Iedereen heeft gehoord van de HBO-show Game of Thrones. Deze serie is gebaseerd op de boekenreeks van auteur George R.R. Martin. Game of Thrones speelt zich af in een wereld waarin zomers tientallen jaren duren en winters een heel leven lang kunnen duren. De machtige families van de Zeven Koninkrijken, verdeeld over het land, zijn verwikkeld in een intense strijd om de IJzeren Troon. Een van deze Koninkrijken wordt beheerd door het Huis van Targaryen, waarvan Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Voor haar rol als prinses Daenerys is Clarke genomineerd voor verschillende prijzen en heeft er zelfs één gewonnen. 

Me Before You (2016)

Groot fan van het boek Me Before You van JoJo Moyes? Dan is het misschien eens tijd om de film adaptatie te bekijken. Emilia Clarke speelt in deze film de serveerster Lou. De jonge vrouw onderhoudt haar hele gezin, maar verliest op een gegeven moment haar baan. Ze solliciteert naar de functie van verzorger van een rijke bankier, Will Traynor (Sam Claflin), die twee jaar geleden door een motor werd aangeraden en nu verlamd is.  Wanneer Lou Will ontmoet komt ze erachter dat zijn ongeluk hem heeft veranderd in een bittere, cynische en depressieve man. Is ze in staat om Will de zin van het leven te laten inzien? 

Last Christmas (2019)

December is de maand voor heerlijke romantische kerstfilms. Zet Last Christmas op je kijklijst! Niets lijkt goed te gaan in het leven van Kate (Emilia Clarke). Ze is ziek geweest en heeft ook daarna alleen maar problemen gehad, van groot tot klein. De gefrustreerde Londenaar is het hele jaar werkzaam als elf in een kerstwinkel, waar ze haar baas het bloed onder de nagels vandaan haalt. De zaken veranderen echter al snel ten goede wanneer ze de charmante Tom ontmoet. 

Secret Invasion (2023)

Als Marvel-fan moet je Secret Invasion zeker een kans geven! Als Nick Fury (Samuel L. Jackson) hoort van een invasie van de aarde door de van vorm veranderende Skrulls, sluit hij zich aan bij zijn bondgenoten. Samen racet het team tegen de klok om een aanstaande Skrull-invasie, onder leiding van Super Krull G’iah, gespeeld door Emilia Clarke, te dwarsbomen en zo de mensheid te redden. 

Voice from the Stone (2017)

In Voice from the Stone speelt Emilia Clarke de hoofdrol. Als jonge verpleegster Verena is ze ingehuurd om een stomme jonge erfgenaam te helpen in een afgelegen kasteel in Toscane. Hoe meer ze de jongen observeert en verzorgt, hoe meer de verpleegster ervan overtuigd raakt dat hij in de ban is geraakt van een buitenaardse persoonlijkheid die gevangen zit in de stenen muren van het verlaten kasteel. Niemand lijkt haar te geloven, tot de stem haar ook aanspreekt. 

Emilia Clarke is een actrice met vele talenten. In verschillende genres laat ze ons zien wat ze in huis heeft. Wees dus niet verrast als je de Britse actrice vaker op je tv-scherm zult zien. https://woonartikelengetest.nl/films-en-tv-programmas-met-emilia-clarke/