Het lege hoekje in je huis vullen


Af en toe komt het voor dat je plotseling het idee krijgt dat je woonkamer iets nieuws nodig heeft, en vaak wil je dat dan meteen regelen. Je kunt dan direct naar de meubelwinkel racen om op zoek te gaan naar leuke items, maar dat kan toch best lastig zijn. In zo’n geval kun je online inspiratie opdoen om leuke dingen te vinden. Het is altijd handig om een goede webshop te hebben waar je helemaal los kunt gaan met winkelen. Denk bijvoorbeeld aan kavel84.nl, waar je alle benodigdheden voor in huis kunt vinden.

Kies een thema

Wil je een gezellig leeshoekje creëren? Kies dan voor een comfortabele stoel, een boekenplank en een zachte verlichting. Met een thema breng je eenheid in je inrichting, maar zo krijg je ook een speciale plek met een specifiek doel.

Zithoek

Een zithoek is altijd een goed idee als je een lege hoek in huis hebt. Je kunt er eenvoudig wat multifunctionele meubels neerzetten. Een ingebouwde bank met opbergruimte of een hoekbank met uitschuifbare tafels kan dienen als extra zitplaats, opslagruimte en zelfs als werkplek

Verticale tuin

Voeg groen toe aan je interieur door een verticale tuin in de lege hoek te creëren. Installeer bijvoorbeeld plantenbakken aan de muur of plaats een plantenrek. Ook leuk om je eigen planten vanuit een zaadje te laten groeien, of misschien zelfs om je eigen tijm, basilicum en munt te kweken.

Minibibliotheek

Je kunt natuurlijk ook een kleine bibliotheek maken door wandplanken te installeren en je boekencollectie neer te zetten. Dit kunnen zelfhulpboeken zijn, maar ook sci-fi boeken van Harry Potter of boeken met keukenrecepten. Met een relaxstoel en een leeslamp kun je meteen aan de slag, en met wat wandpanelen maak je er meteen een stille ruimte van.

Artistiek hoekje

Een andere optie om er een kunstzinnig hoekje van te maken met kunstwerken, een beeldhouwwerk of wat leuke vakantie foto’s. Tip: als je graag souvenirs meeneemt van laden waar je bent geweest, kun je per land een plekje maken en die souvenirs neerzetten. Ook leuk om je eigen gemaakte schilderijen en beeldjes neer te zetten. Je kunt een leeg hoekje inrichten zoals jij dat graag wilt.