Hoe kun je een schilderij ophangen zonder boren? Ontdek het hier!


Er kan een moment komen dat je een schilderij wilt ophangen zonder in de muur te boren. Misschien huur je en wil je de muren niet beschadigen, of misschien hou je gewoon niet van gaten in je muren. Wat de reden ook is, er zijn genoeg manieren om schilderijen op te hangen zonder te boren. Hier zijn drie eenvoudige methoden die je helpen om je kunstwerk in een mum van tijd aan de muur te hangen! Door een schilderijen op te hangen zonder te boren kun je je muur beschermen tegen lelijke gaten in de muur.

Schilderij ophangen zonder boren op stucwerk

Als het gaat om het ophangen van foto’s zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het eerste is het gewicht van je schilderij. Als het te zwaar is, kan het de muur beschadigen. Het tweede is het type muur waaraan je het ophangt. Als het een gipsen muur is, moet je oppassen dat je niet in bedrading boort. En als het een stucmuur is, moet je een andere methode gebruiken.

De beste manier om een schilderij aan een stucmuur op te hangen zonder te boren is het gebruik van zelfklevende schilderij haken. Deze zijn speciaal ontworpen voor stucmuren en houden je schilderij stevig op zijn plaats zonder de muur te beschadigen. Breng gewoon de zelfklevende haak aan op de achterkant van je fotolijst en druk hem stevig op zijn plaats. Gebruik vervolgens het meegeleverde ophang materiaal om je foto aan de haak te bevestigen. Zelfklevende schilderij haken zijn sterk en gemakkelijk te gebruiken, en ze zijn de beste manier om een schilderij aan een stucmuur te hangen zonder te boren. Een schilderij ophangen zonder boren op stucwerk kan makkelijk gedaan worden met handige zelfklevende haken.

Waar moet je op letten bij schilderijen ophangen zonder boren?

Een waterpas is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat een schilderij recht aan de muur hangt. De waterpas bestaat uit een klein, rechthoekig doosje met een waterpas erin. Om de waterpas te gebruiken houd je hem gewoon tegen de bovenrand van het schilderij en zorg je ervoor dat de luchtbel in het midden van de waterpas zit.

Als de luchtbel naar één kant staat, is het schilderij niet waterpas. Als je hebt vastgesteld dat het schilderij niet waterpas staat, kun je de stelschroeven aan de achterkant van de lijst gebruiken om een kant van het schilderij hoger of lager te zetten tot het wel waterpas staat. Een waterpas is een eenvoudig hulpmiddel, maar het kan buitengewoon nuttig zijn om ervoor te zorgen dat je schilderijen recht aan de muur hangen. Met een ophangsysteem zonder boren kun je snel je schilderijen ophangen.

Voordelen van schilderijen op je muur

Er zijn veel voordelen verbonden aan schilderijen aan de muur:

  1. Ten eerste kunnen ze een vleugje kleur en schoonheid toevoegen aan elke kamer.
  2. Maar schilderijen kunnen ook gebruikt worden om je persoonlijkheid en smaak uit te drukken,
  3. of gewoon puur ter decoratie.
  4. Tot slot kunnen ze helpen om een gevoel van rust en ontspanning te creëren. Studies hebben zelfs aangetoond dat het kijken naar bepaalde schilderijen kan helpen om de bloeddruk en de hartslag te verlagen.

Gerelateerd: Leuke schilder ideeën

Dus of je nu op zoek bent naar een manier om wat persoonlijkheid aan je huis toe te voegen of gewoon wilt ontspannen en tot rust komen, het ophangen van een paar schilderijen aan je muur kan de perfecte oplossing zijn. We raden schilderij ophangen zonder boren aan om de beste resultaten te krijgen.