Hoe monteer ik een akoestisch paneel?


Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: akoestische panelen. Het wordt ook wel de woontrend van dit moment genoemd en ieder woonprogramma integreert ze in het interieur. Akoestische panelen zijn niet alleen erg stijlvol, maar bieden ook een effectieve oplossing om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Een multifunctioneel product, dus! 

Of je een akoestisch paneel nu in de woonkamer, slaapkamer of op kantoor wilt installeren; wij vertellen je hoe je dit het beste kunt doen.

1. Bepaal de juiste plek

Voordat je een akoestisch paneel gaat monteren, is het uiteraard belangrijk om de juiste plek te bepalen. Voor een optimale werking raden we aan om de panelen dicht bij het akoestische probleem te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld boven de eettafel zijn of bij de tv. 

Bovendien kun je akoestische panelen zowel op de wand als op het plafond monteren. Op het plafond is een ideale plek voor als je geluidsoverlast van boven wilt verminderen. Heb je geen akoestisch probleem, maar wil je wel graag panelen plaatsen? Dan maakt het niet zoveel uit waar je ze plaatst. 

2. Een goede voorbereiding

Ook hier is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg ervoor dat het oppervlak waar je de panelen gaat plaatsen, dus de wand of het plafond, schoon is. Verwijder vuil en stof met een doek en maak het vervolgens helemaal droog. Ook is het nu de tijd om de panelen op maat te maken. Je kunt ze eenvoudig zelf op maat maken met een handzaag, maar het is ook een mogelijkheid om dit te laten doen door een professional.

3. Monteren

En dan kan nu het monteren beginnen. Er zijn twee verschillende manieren waarop je een akoestisch paneel van Akoestischepanelenshop.nl kunt monteren, namelijk met lijm of met schroeven. Kies zelf welke methode voor jou het beste werkt. Als je voor lijm kiest, is het belangrijk om specifieke lijm te kiezen. Zo weet je zeker dat de panelen blijven hangen.https://www.asconbouw.nl/hoe-monteer-ik-een-akoestisch-paneel/