Hoeveel premie betaal je gemiddeld voor ZZP verzekeringen?

Inleiding

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als ZZP’er ben je vaak zelf verantwoordelijk voor de financiële gevolgen. Maar hoeveel premie betaal je gemiddeld voor ZZP verzekeringen? In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en geven we antwoord op al je vragen.

Hoeveel premie betaal je gemiddeld voor ZZP verzekeringen?

Als ZZP’er kun je verschillende soorten verzekeringen afsluiten, zoals een aansprakelijkheidsverzekering, een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De premies voor deze verzekeringen kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort beroep dat je uitoefent, je leeftijd en je gezondheidstoestand.

Gemiddeld genomen kun je rekening houden met een maandelijkse premie tussen de €50 en €300 voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Voor een aansprakelijkheidsverzekering liggen de premies meestal tussen de €15 en €50 per maand. Voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering liggen de premies gemiddeld tussen de €25 en €100 klik op de site per maand.

Wat zijn de kosten van ZZP verzekeringen?

De kosten van ZZP verzekeringen kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op de kosten:

Soort verzekering

Het soort verzekering dat je kiest, heeft invloed op de kosten. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is over het algemeen duurder dan een aansprakelijkheidsverzekering.

Beroep

Het beroep dat je uitoefent kan ook invloed hebben op ZZP verzekering kosten de kosten. Sommige beroepen worden als risicovoller beschouwd en hebben daardoor hogere premies.

Leeftijd

Je leeftijd kan ook van invloed zijn op de kosten van ZZP verzekeringen. Over het algemeen geldt dat jongere ZZP’ers lagere premies betalen dan oudere ZZP’ers.

Gezondheidstoestand

Je gezondheidstoestand kan ook van invloed zijn op de premies. Als je bijvoorbeeld al een medische aandoening hebt, kan dit leiden tot hogere premies.

ZZP verzekeringen vergelijken: waar moet je op letten?

Als ZZP’er is het verstandig om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Hier zijn enkele punten waar je op moet letten bij het vergelijken van ZZP verzekeringen:

 • Dekking: Controleer welke risico’s gedekt worden door de verzekering en of deze aansluiten bij jouw specifieke situatie.
 • Premie: Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars en let op eventuele kortingen.
 • Voorwaarden: Lees de voorwaarden van de verzekering goed door en let op eventuele uitsluitingen of beperkingen.
 • Ervaringen: Bekijk ook de ervaringen van andere ZZP’ers met de verzekeraar. Dit kan je een idee geven van de service en betrouwbaarheid van de verzekeraar.
 • Advies: Overweeg om advies in te winnen bij een onafhankelijk adviseur, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.
 • Veelgestelde vragen over ZZP verzekeringen

 • Wat is een ZZP verzekering? Een ZZP verzekering is een verzamelnaam voor verschillende soorten verzekeringen die speciaal zijn ontwikkeld voor zelfstandige ondernemers zonder personeel.

 • Welke verzekeringen zijn belangrijk voor ZZP’ers? Belangrijke verzekeringen voor ZZP’ers zijn onder andere een aansprakelijkheidsverzekering, een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

 • Waarom zou ik als ZZP’er een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Als ZZP’er ben je vaak niet automatisch verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je ervoor zorgen dat je financieel beschermd bent als je niet meer kunt werken door ziekte of een ongeval.

 • Wat is het verschil tussen een aansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die je als ZZP’er veroorzaakt bij anderen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die voortvloeit uit fouten die je maakt in de uitoefening van je beroep.

 • Kan ik ZZP verzekeringen aftrekken van de belasting? Ja, in veel gevallen kun je de premies voor ZZP verzekeringen aftrekken van de belasting. Raadpleeg een belastingadviseur voor meer informatie.

 • Hoe kan ik ZZP verzekeringen vergelijken? Je kunt ZZP verzekeringen vergelijken door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken op basis van premies, dekking en voorwaarden.

 • Conclusie

  Als ZZP’er is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren tegen risico’s. De premies voor ZZP verzekeringen kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort verzekering, je beroep, leeftijd en gezondheidstoestand. Door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken kun je de beste keuze maken voor jouw situatie. Vergeet niet dat het afsluiten van ZZP verzekeringen een investering is in je eigen toekomst en gemoedsrust.