Klusbedrijven krijgen steeds meer werk


Uit onderzoek blijkt dat steeds minder mensen in staat zijn om zelf te klussen in en om het huis. Zaken als kleine reparaties uitvoeren, schilderen of een schutting plaatsen besteden de meeste mensen maar wat graag uit. Daarom hebben klusbedrijven vandaag de dag vaak enorm veel werk. Vaak moeten ze verzoeken afwijzen of een klant voorbereiden op een lange wachttijd. Wil je een reparatie laten uitvoeren of de buitenboel laten schilderen dan kan het best zo zijn dat je een jaar moet wachten. Bedrijven hebben vaak veel moeite om goed gekwalificeerd personeel te vinden waardoor ze noodgedwongen minder werk kunnen aannemen dan ze misschien zouden willen.

Woningen verduurzamen

Klusbedrijven worden vaak ingeschakeld om een woning te verduurzamen. Isolatie aanbrengen of een warmtepomp plaatsen zijn werkzaamheden die bij veel huiseigenaren en verhuurders hoog op de verlanglijst staan. Maar ook renovatie is populair. Dit merkt ook de technische groothandel die materialen levert aan bedrijven die bijvoorbeeld leidingen vervangen of nieuwe elektronische bedrading aanleggen of de tuin opknappen. Ook voor het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken moet je vaak enorm veel geduld hebben omdat installateurs een lange lijst opdrachten hebben.

Zelf aan de slag in huis

Als je niet wilt wachten tot een vakman bij je aan de slag kan, dan kun je natuurlijk ook zelf proberen om werkzaamheden in en om het huis uit te voeren. Zo is waterslangen vervangen niet heel moeilijk. Deze worden met zogenaamde koppelstukken op een kraan aangesloten. Als er een beschadiging in de slang zit kun je een nieuwe kopen en deze eenvoudig aansluiten. Voor veel klussen vind je online instructie video’s. Hierin wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je te werk moet gaan om een bepaalde klus uit te voeren. Of het nu gaat om het ophangen van een lamp of om het schilderen van een deur of kozijn. Zelf klussen is natuurlijk ook een heel stuk goedkoper. Vanwege de grote hoeveelheid werk kunnen klusbedrijven hogere tarieven in rekening brengen.

Sommige werkzaamheden aan de vakman overlaten

Ook al ben je handig, sommige werkzaamheden kun je beter, of moet je zelfs aan een vakman overlaten. Zo mag reparatie en onderhoud aan een cv installatie alleen door een erkende vakman worden uitgevoerd. Datzelfde geldt voor het bijplaatsen van groepen in de meterkast. Ook als je een klus hebt waar je erg tegenop ziet is het misschien beter om dit uit te besteden. Soms heb je geluk en heeft een vakman toch eerder tijd dan je misschien eerder had ingeschat.

Vraag altijd meerdere offertes

Als je een klus wilt uitbesteden is het aan te raden om minimaal 2 of 3 offertes aan te vragen. Ook als er enige haast bij is. Er kunnen flinke prijsverschillen bestaan tussen verschillende bedrijven. Kijk echter niet alleen naar de prijs maar ook naar de geleverde kwaliteit. Zoek naar reviews over het bedrijf om te ontdekken of klanten wel of niet tevreden zijn over de geleverde dienstverlening.https://www.bestevoormijntuin.nl/klusbedrijven-krijgen-steeds-meer-werk/