Kunststof kozijnen: een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze


De afgelopen jaren winnen de kunststof kozijnen steeds vaker van de houten kozijnen. En dat is niet zomaar! Kozijnen van kunststof zijn namelijk zowel een duurzame als een onderhoudsvriendelijke keuze. In dit artikel worden deze voordelen nog verder toegelicht en ontdek je waarom je zelf voor kunststof kozijnen zou moeten kiezen.

Lange levensduur

Kozijnen van kunststof gaan erg lang mee, vaak tot wel 50 jaar! Het is dus een slimme investering voor de lange termijn. De kozijnen zijn niet snel toe aan vervanging en daarnaast erg voordelig in aanschaf. Om een goede indruk te krijgen van de investering kun je een vrijblijvende kunststof kozijnen offerte opvragen voor jouw woning.

Vochtwerende eigenschap

Kunststof is een vochtwerend materiaal. Dit betekent dat het goed bestand is tegen vocht en water. In tegenstelling tot hout zal kunststof niet kromtrekken of gaan rotten. Dat scheelt een hoop onderhoud en draagt bij aan de lange levensduur.

Onderhoudsvriendelijk

Je kunt kunststof kozijnen erg eenvoudig schoon houden. Vuil en vlekken verwijder je in de meeste gevallen al met een licht vochtige doek. Buiten kun je de kozijnen afspoelen met de tuinslang. Een andere fijne bijkomstigheid: kunststof hoeft niet geschilderd te worden. Ook hierdoor vergt het veel minder onderhoud dan houten kozijnen.

Goede warmte-isolatie

De moderne kozijnen hebben een goede warmte-isolatie. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en komt er in de winter ook minder kou binnen. De exacte isolatiewaarde kan per merk en type kozijn verschillen. Laat je hier dus zeker eens over informeren. Daarnaast is het belangrijk om isolerende kozijnen te combineren met hoogwaardig isolatieglas.

Geluiddempende werking

Naast de goede warmte-isolatie, bieden kunststof kozijnen ook geluidsisolatie. Je hebt in de slaapkamer bijvoorbeeld minder last van omgevingsgeluiden in de nacht. Dit draagt bij aan een betere nachtrust.

Algehele duurzaamheid

Als je kijkt naar de diverse voordelen van kunststof, zie je dat dit type een hele duurzame keuze is. Dit komt onder andere door de isolerende werking. In de winter verliest de woning minder warmte, waardoor je minder hoeft te stoken. Je bespaart dus energie én geld op de energierekening! Daarnaast zijn kozijnen van kunststof milieuvriendelijker dan veel houten en aluminium kozijnen. Dit komt doordat ze een lange levensduur hebben, weinig onderhoud vergen en goed te recyclen zijn.

Diverse soorten en stijlen

Door de grote populariteit zijn kunststof kozijnen verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Er zijn veel kleurmogelijkheden en je kunt zelf de look bepalen. Van een simpel kozijn voor een vast raam tot schuifpuien, dakkapellen of deuren met een kunststof kozijn.