Laminaat gat bol staan | De oorzaken en oplossingen


Wanneer het laminaat bol gaat staan is dit natuurlijk erg vervelend. Het laminaat gaat bol staan heeft natuurlijk een oorzaak. Toch is het soms nog best lastig om hier de oorzaak van te vinden. 

Dit is precies de reden dat wij voor je aan het werk zijn gegaan. Wat zijn de oorzaken en oplossingen van laminaat wat omhoog komt? We hebben alles voor je op een rijtje gezet, zodat je hier zelf niet naar hoeft te zoeken. Alle informatie die je nodig hebt, vind je hier

Laminaat gaat bol staan: Zoek de oorzaak

Als laminaat bol staat, is dit nooit een goed teken. Dit betekent dat er iets aan de hand is met het laminaat. Laminaat gaat bol staan bij verschillende dingen wanneer er iets mis is met het laminaat. Daarom is het goed om te kijken om welke oorzaken het in jouw geval gaat. 

Per laminaat kan de oorzaak verschillen, maar ook per situatie. Dit maakt dat het goed is om te gaan kijken welke oorzaak het bij jouw laminaat is en vanuit daar kun je gaan kijken naar een goede oplossing. Als je laminaat hebt gelegd en het laminaat bolt op, komt dit het beste uit. 

Laminaat is vochtig geworden 

Laminaat gaat bol staan wanneer het vochtig wordt. Laminaat is natuurlijk voor een groot deel hout, waardoor het dus eigenlijk niet nat mag worden. Je kunt laminaat wel dweilen, maar wanneer er grote hoeveelheden water op of onder het laminaat terecht komen, krijg je last van laminaat dat omhoog gaat staan. 

Als het laminaat omhoog komt door vocht, is dit erg vervelend. Het is dan goed om te kijken of er misschien een vochtprobleem in je woning speelt. Hierbij kun je denken aan een lekkage of misschien is de luchtvochtigheid in de woning sowieso veel te hoog. Dit kun je het beste uitzoeken. 

Een te strakke werkwijze met laminaat 

Het kan ook zijn dat laminaat bol gaat staan wanneer je het nog maar net gelegd hebt. Dit is natuurlijk heel erg zuur. Het laminaat ligt er dan net in en dan kun je het er weer uithalen. Dit komt doordat je dan eigenlijk gewoon weg een te strakke werkwijze hebt. 

Dit betekent dat het laminaat te strak op elkaar neer is gelegd. Hierdoor krijg je last van het feit dat het laminaat te bol gaat staan. Er moet altijd een beetje speling zijn, omdat de vloer altijd wat kan krimpen of uitzetten. Daarom is het van groot belang dat je hier rekening mee houdt bij het leggen van laminaat. 

Hoe kun je bol laminaat herstellen?

Als het laminaat krom trekt, kan dit dus eigenlijk door twee dingen komen. Het kan komen door vocht of door het te strak leggen van het laminaat. Bij het vochtprobleem moet er gekeken worden waar het vocht vandaan komt en hoe je hier zo snel mogelijk vanaf kunt komen. 

Bij het te strak leggen van laminaat is eigenlijk de enige oplossing om het laminaat opnieuw te leggen. Soms kun je er wat speling tussen krijgen door er wat aan te schuiven, maar dit is niet te adviseren als je het laminaat niet zelf hebt neergelegd. Om bol laminaat te herstellen, kun je een professional inschakelen die dit voor je kan doen. 

Tips om laminaat bollingen te voorkomen

Laminaat gaat bol staan is altijd vervelend. Daarom is het goed om te kijken hoe je dit kunt gaan voorkomen. Met de volgende tips kun je voor de volgende keer voorkomen dat het laminaat bol gaat staan in de woning:

  • Probeer altijd wat speling bij het laminaat over te houden, zodat het nooit te strak wordt gelegd.
  • Voorkom vochtproblemen. Dit kun je doen door goed op de luchtvochtigheid in je woning te letten.
  • Laat een lekkage nooit voor wat het is. Zorg er zo snel mogelijk voor dat de lekkage opgelost wordt.
  • Als je niet weet wat je aan het doen bent, is het altijd beter om een specialist in te schakelen.https://woonartikelengetest.nl/laminaat-gaat-bol-staan/