Lokaal preventieakkoord moet Bosschenaren gezonder maken

Lokaal preventieakkoord moet Bosschenaren gezonder maken

In Den Bosch is deze week het lokaal preventieakkoord ondertekend. Daarin staan de plannen en doelen die er zijn om de inwoners gezonder en gelukkiger te maken.

Deze week zijn de handtekeningen gezet door de gemeente, Farent, MEE, GGD, Humanitas en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het is de bedoeling dat bijvoorbeeld ook scholen, huisartsen, supermarkten en sport- en buurtverenigingen zich hierbij gaan aansluiten.

Het lokaal preventieakkoord richt zich op een aantal thema’s die grote invloed hebben op de gezondheid. Het gaat dan om gezond eten, niet roken, voldoende beweging, ontspanning en matig alcoholgebruik. De doelen in het akkoord moeten nog worden uitgewerkt naar uitvoeringsplannen.

Wethouder Ufuk Kâhya: “Gelukkig gaat het best goed met de gezondheid van veel inwoners. Toch is gezondheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dit geldt vaak voor inwoners met een laag inkomen of inwoners die vaak hulp nodig hebben met het maken van keuzes. Hun levensverwachting is tot zeven jaar korter dan die van andere inwoners. Dit vinden wij onaanvaardbaar. Met het lokaal preventieakkoord zetten we samen met inwoners en onze partners hierin een belangrijke stap.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *