Statement meubelstukken: Het gebruik van opvallende meubels in huis


Opvallende meubels zijn tegenwoordig erg populair! Niet alleen omdat ze een statement maken, maar ook omdat ze karakter en stijl in je huis brengen. Een statement meubelstuk kan daarom een goede toevoeging aan je interieur zijn. Rolf Benz meubels maken het niet alleen visueel, maar zijn ook comfortabel. Hieronder lees je waarom het gebruik van statement meubelstukken een slimme keuze kan zijn, hoe je ze kunt combineren en welke meubels het beste als statement stukken kunnen fungeren.


Durf ervoor te gaan

Het is niet makkelijk om een sfeer in huis te creëren die helemaal bij jou past. Statement meubelstukken kunnen daarbij helpen. Het is een gedurfde keuze en het kan voor een bepaalde uitstraling zorgen. Wanneer je een statement meubelstuk in huis hebt, laat je zien dat je durft te kiezen voor iets unieks. Zo’n meubelstuk is ook een perfecte manier om meer van je persoonlijkheid in huis te brengen. Dit betekent dat je woning nog meer een weerspiegeling wordt van jou.

Combineer met de juiste meubels en accessoires

Het combineren van statement meubelstukken kan een uitdaging zijn. Deze meubelstukken kunnen erg dominant zijn, dus het is belangrijk om te weten hoe je het kunt combineren zonder dat het opdringerig overkomt. Combineer een statement meubelstuk bijvoorbeeld met neutrale tinten. Hierdoor komt het meubelstuk meer naar voren en past het makkelijker in je interieur. Ook kun je het statement meubelstuk combineren met meubels die dezelfde uitstraling hebben of dezelfde emotie opwekken, of juist compleet anders zijn. Op deze manier maak je jouw huis meer speels, persoonlijk en eigenzinnig.

Welke meubels zijn het meest geschikt?

Er zijn veel verschillende meubels die als statement kunnen fungeren. Denk bijvoorbeeld aan een design bank, een wandkast van massief hout met een unieke uitstraling of een opvallende stoel in een opvallende kleur of stijl. Ook kleinere stukken zoals een opvallende bijzettafel of een gedurfd vloerkleed kunnen veel toevoegen aan een interieur. Een meubelstuk hoeft niet per se groot te zijn om te werken als een statement.

Je eigen stijl creëren

Een statement meubelstuk kan vaak worden gekenmerkt door de keuze van materiaal, kleur of design. Bij een statement meubelstuk gaat het om het tonen van individualiteit, persoonlijkheid en stijl. Benader het kiezen van een statement meubelstuk daarom als een kans om karakter te tonen en op te vallen door je eigen stijl.

Statement meubelstukken zijn een gewaagde, keuze om karakter en stijl in je woning te brengen. Bij het combineren van statement meubelstukken is het essentieel om de harmonie in je interieur te bewaren. Kies een meubelstuk vooral op basis van eigen smaak en stijl en niet op basis van de trends. Veel succes!