Stichting ‘Het Gehandicapte Kind’ zoekt meer lokale collectanten

Stichting ‘Het Gehandicapte Kind’ zoekt meer lokale collectanten

Stichting ‘Het Gehandicapte Kind’ zoekt lokale collectanten die in november dit jaar langs de deuren willen gaan om geld op te halen.

‘Op lokaal niveau is er grote behoefte aan nieuwe collectanten voor de komende collecte in november 2021’, laat Van Griethuysen, coördinator collecte Muiden/Muiderberg weten.

Stichting ‘Het Gehandicapte Kind’ collecteert jaarlijks in november. Afgelopen jaar hebben vrijwilligers in Muiden en Muiderberg gecollecteerd voor de stichting. De zeven collectanten gingen langs de deuren of collecteerden digitaal en haalden samen 910,- euro op. Landelijk is een recordbedrag opgehaald van wel 922.830,- euro.

‘Dit was nooit gelukt zonder de hulp van vele (digitale) collectanten, projectpartners die volop meehielpen en alle gulle gevers. Iedereen voelde de noodzaak om er juist nú te zijn voor kinderen met een handicap. Want nog meer dan anders verkeren zij in een isolement. Het Gehandicapte Kind bedankt iedereen voor zijn/haar geweldige bijdrage.’

Elkaar ontmoeten
Met het geld steunt de stichting projecten op het gebied van samen spelen, sporten en leren voor kinderen met een handicap. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken, sporten als RaceRunning en Framevoetbal te introduceren en Samen naar School-klassen op te richten binnen de basisschool in de buurt. Zo zorgt de stichting ervoor dat kidneren met en zonder handicap elkaar ontmoeten en leren kennen.
Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *