TERUGKIJKEN: Kamer boos over stukken oud-verkenners

TERUGKIJKEN: Kamer boos over stukken oud-verkenners

De Kamer wil een debat over de mislukte verkenning en eiste daarvóór dat diverse stukken naar de Kamer zouden gaan. Daarop stuurden Jorritsma en Ollongren een stapel notities naar de Kamer. Daarin staan verder onder meer aantekeningen als “persoonlijk contact MR en SK (Mark Rutte en Sigrid Kaag, redactie), “rol CDA bij keuze partij”, “PVV: afhechten (eerst gesprek CDA nodig)”, en “VVD-D66-CDA zonder verkenners”.

Volgens de Kamer zijn de stukken niet compleet en moeten ook gespreksverslagen openbaar worden. Ollongren zei daarop dat zij alle stukken heeft gestuurd die zij en Jorritsma nog tot hun beschikking hebben. Op verzoek van de Kamer zei Kamervoorzitter Arib daarna dat ze de nieuwe verkenners (Koolmees en Van Ark) zal vragen alsnog alle documenten openbaar te maken die zij hebben.

De vergadering werd daarop geschorst. Onduidelijk is nog of het debat vanavond nog begint of misschien naar een latere datum wordt verschoven.

#nos #tweedekamer #debat #omtzigt #notities
—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen.

► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl | Instagram: https://www.instagram.com/nos/ | Twitter: https://twitter.com/NOS | Facebook: https://www.facebook.com/nos/

Download NOS voor iOS: http://apple.co/1JObNaK
Download NOS voor Android: http://bit.ly/2d4GJN7