Thuis een kersttafel dekken met deze handige tips


De kerstdagen staan vooral in het teken van samen zijn en lekker eten en drinken. Een goed gedekte tafel mag dan natuurlijk niet ontbreken. Het opdekken van de perfecte kersttafel is namelijk een geweldige manier om de feestelijke sfeer naar voren te brengen en je gasten te verwelkomen in stijl. Daarom hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee ook jij in een handomdraai een geweldig opgedekte tafel weet te creëren. Volg daarom deze 4 stappen om een prachtig gedekte kersttafel te creëren.

Tafelkleed en aankleding

Begin met het leggen van een mooi tafelkleed dat past bij het thema van je kerstdecoratie. Kies voor een kleur die past bij de rest van je feestelijke inrichting. Voeg vervolgens tafeldecoratie toe, zoals een kerststukje, kaarsen in mooie kaarsenhouders, en wat feestelijke kerstballen. Dit zal de tafel meteen een feestelijke uitstraling geven. Het is natuurlijk wel leuk om niet alleen een kerstboom in de kamer te hebben, maar ook het geheel tot volledige kerstsfeer om te toveren. Zo kun je vaak al met wat kleine decoratie een hele andere sfeer creëren.

Servies en bestek

Eten zonder servies en bestek gaat natuurlijk wat lastig. Hoe leuk is het daarom dus ook, om eens een keer voor wat anders te kiezen van het standaard zilveren bestek wat de meesten in de keukenla hebben liggen. Zo doet gouden en ook zwart bestek het altijd goed en is dit ook direct een leuk cadeau als toevoeging aan bijzondere kerstpakketten voor je personeel of relaties. Het enige waar je wel even op moet letten, is of het bestek wel in de vaatwasser mag. Het kan namelijk zo zijn dat je het met de hand moet wassen, zodat het langer mooi blijft.

Servetten

Tijdens een 3-gangen diner kan het voorkomen dat je de mond wat vaker moet afwegen dan normaal. Helemaal als je begint met een heerlijk tomatensoep uit het kerstpakket van je werk als voorgerecht. Servetten mogen daarom niet ontbreken. Vouw de servetten in een mooie vorm en plaats ze naast het bestek of steek ze in een elegante servetring. Dit voegt een vleugje elegantie toe aan de tafel en maakt het gemakkelijk voor je gasten om hun servet te gebruiken tijdens het diner. Het leuke aan servetten, is dat ze zowel praktisch als decoratief handig zijn om te gebruiken tijdens het eten.

Persoonlijke touch

De laatste stap is het toevoegen van een persoonlijke touch. Helemaal wanneer je met de hele familie bent, wil je dat het allemaal net even iets specialer is dan normaal. Zo is het leuk om allemaal naamkaartjes te maken voor de mensen die komen eten en ook een menukaart maken, zodat ze het gevoel hebben alsof ze in een restaurant zijn. Wil je het helemaal compleet maken, dan is het ook leuk om voor iedereen een persoonlijke boodschap op te schrijven en op zijn of haar bord te leggen, zodat ze weten hoeveel je om ze geeft. Dus wil jij deze kerstdagen extra uitpakken, dan is een goed gedekte tafel met een persoonlijke touch een absolute aanrader als je het ons vraagt!