Wat is een ponypack?


De benaming voor de kleine enveloppen waarin poedervormige drugs, zoals cocaïne, vaak worden verpakt, is ponypack of snowseal. Deze enveloppen, ook wel packs of seals genoemd, worden vervaardigd uit versterkt en vetvrij papier dat gemakkelijk kan worden gevouwen tot een compacte envelop om de drugs, meestal in poedervorm, veilig te bewaren. Doorgaans levert een handelaar drugs al in een dergelijk envelopje.

De ponypack

Een ponypack, in de volksmond ook bekend als een snowseal, betreft een bijzonder type omhulsel dat vaak wordt ingezet voor het bewaren van verdovende middelen. Dit omhulsel is vierkant van vorm en vervaardigd uit papier dat vrij is van vet, waardoor het geschikt is voor het opbergen van diverse stoffen.

Hoe is de term “ponypack” ontstaan?

De term “ponypak” komt voort uit de illustratie op het papiertje, namelijk een pony. Aangezien dit papiertje bedoeld is om tot een envelopje te vouwen voor het bewaren van drugs, en op die manier een soort “pakketje” vormt, wordt het Engelse woord “pack” hiervoor gebruikt. Er zijn echter ook mensen die liever het Nederlandse “ponypak” gebruiken.

Hoe verschillen snowseal en ponypack van elkaar?

Het onderscheid tussen een snowseal en een ponypack ligt in de afbeelding op de envelop. Op een snowseal prijkt een zeehond met een bal op zijn neus, terwijl een ponypack een steigerend paard toont. Afgezien van de afbeelding is er geen verschil tussen beide.

De enveloppen kunnen soms ook andere afbeeldingen bevatten, zoals een foto van Scarface of Pablo Escobar. Veel enveloppen hebben echter geen afbeelding of tekst. Wat er ook op staat, ongeacht de grootte van de envelop, worden ze vrijwel altijd aangeduid als ponypack of snowseal.

Waarvoor dienen “ponypacks”?

Ponypacks dienen als opbergmiddel voor verdovende middelen. Door het gebruik van vetvrij, verstevigd papier kan men eenvoudig een envelop vormen, waardoor vocht en onzuiverheden zo min mogelijk kunnen binnendringen bij de drugs. Het is niet ongebruikelijk dat dealers ponypacks gebruiken om drugs op een handige en veilige manier in kleine verpakkingen te verspreiden.

Drugs die in ponypacks opgeslagen worden

Ponypacks dienen voornamelijk voor het opbergen van poedervormige drugs, zoals cocaïne en amfetamine. Dit komt doordat fijne poeders soms gemakkelijk kunnen morsen uit andere verpakkingen, vooral als ze in kleine hoeveelheden worden bewaard. Het vethoudende papier, dat zorgvuldig wordt gevouwen tot een klein envelopje, draagt bij aan de veilige bewaring van de drugs. Ponypacks zijn tevens geschikt voor andere kleine drugsvarianten. De meeste personen die deze kleine zakjes hanteren, bewaren er vaak cocaïne in.

Niettemin gebruiken druggebruikers en dealers ze ook voor diverse andere poeders, zoals ketamine, 3-MMC of speed. De multifunctionaliteit van deze ponypacks maakt ze geliefd bij zowel gebruikers als verkopers van diverse poeders. Desalniettemin blijft het voornaamste doel om de drugs op een veilige en beschermde wijze te bewaren.

The post Wat is een ponypack? appeared first on woonartikelengetest.https://woonartikelengetest.nl/wat-is-een-ponypack/