Wat kost vloerisolatie?


Wat kost vloerisolatie?

Ontdek alles wat je moet weten over de kosten van vloerisolatie.

Als je op zoek bent naar manieren om energie te besparen in je huis, is vloerisolatie een goede optie om te overwegen. Het kan helpen om de warmte binnen te houden en je energierekeningen te verlagen. Maar voordat je besluit om vloerisolatie te installeren, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn en waar je op moet letten.

Inhoudsopgave

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is een manier om de vloer van je huis te isoleren, zodat er minder warmte verloren gaat. Het kan worden gedaan door isolatiemateriaal onder de vloer te plaatsen of door de vloer te isoleren vanuit de kruipruimte. Het doel van vloerisolatie is om warmte binnen te houden en energie te besparen.

Voordelen van vloerisolatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het isoleren van je vloer:

 • Je bespaart geld op je energierekening, omdat je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen.
 • Je huis wordt comfortabeler, omdat er minder koude lucht vanuit de kruipruimte naar binnen komt.
 • Je vermindert de uitstoot van broeikasgassen, omdat je minder energie verbruikt.
 • Je kunt in aanmerking komen voor subsidies of andere financiële ondersteuning om de kosten van vloerisolatie te dekken.

Soorten vloerisolatie

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie waaruit je kunt kiezen:

 • Isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, zoals PIR, PUR of EPS.
 • Natuurlijke isolatiematerialen, zoals schapenwol of hennep.
 • Isolatiemateriaal dat in de kruipruimte wordt aangebracht, zoals schuim of isolerende chips.

Kosten van vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • De grootte van de vloer die moet worden geïsoleerd.
 • Het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt.
 • De methode die wordt gebruikt om de isolatie aan te brengen.
 • De kosten van arbeid en materialen in jouw regio.

Gemiddeld kost vloerisolatie tussen de €20 en €50 per vierkante meter. Voor een gemiddelde woning van 100 vierkante meter zou dit neerkomen op een totaalbedrag van €2000 tot €5000.

Besparen met vloerisolatie

Als je vloerisolatie laat installeren, kun je besparen op je energierekening. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van verschillende factoren:

 • De grootte van je huis.
 • Hoe goed je huis geïsoleerd is op andere plekken, zoals de muren en het dak.
 • Hoe hoog je energieverbruik was voordat je vloerisolatie installeerde.

Over het algemeen kun je verwachten dat je tussen de €150 en €250 per jaar bespaart op je energierekening als je vloerisolatie laat installeren. Dit betekent dat de investering in vloerisolatie zich binnen 5 tot 10 jaar kan terugverdienen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om vloerisolatie te installeren?

De installatietijd van vloerisolatie varieert afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de methode die wordt gebruikt om het aan te brengen. Over het algemeen duurt het installeren van vloerisolatie echter niet langer dan een dag.

Kan ik zelf vloerisolatie installeren?

Hoewel het technisch gezien mogelijk is om zelf vloerisolatie te installeren, is het niet aan te raden. Het installeren van vloerisolatie is een specialistische klus die het beste kan worden uitgevoerd door een ervaren professional. Zo weet je zeker dat de isolatie goed wordt aangebracht en dat je optimaal kunt profiteren van de voordelen.

Kom ik in aanmerking voor financiële ondersteuning voor vloerisolatie?

Er zijn verschillende subsidies en andere financiële regelingen beschikbaar om de kosten van vloerisolatie te dekken. Dit varieert per gemeente en regio. Het is daarom aan te raden om contact op te nemen met je gemeente of een lokale energiecoöperatie om te kijken welke regelingen er beschikbaar zijn.

Conclusie

Vloerisolatie kan een goede manier zijn om energie te besparen in je huis en je comfort te verhogen. Hoewel de kosten van vloerisolatie kunnen variëren, is het vaak een investering die zich binnen enkele jaren terugverdient. Door te kiezen voor de juiste isolatiematerialen en de hulp van een ervaren professional, kun je optimaal profiteren van de voordelen van vloerisolatie.Source link