Zo maak je een moderne badkamer


Ben je je ouderwetse badkamer helemaal beu en droom je van een moderne badkamer? Dan is dat minder moeilijk dan je denkt. Het is wel goed om je af te vragen wat precies je eisen zijn voor een moderne(re) badkamer. Een moderne badkamer is vaak een mix tussen een stijlvol vormgegeven badkamer en veel functionaliteit. De moderne badkamer is meestal minimalistisch van aard. We noemen dit soort badkamers ook wel design badkamers. Met zo’n badkamer kun je goed gebruikmaken van de beperkte ruimte die je hebt.

Een moderne badkamer maken

Een moderne badkamer maken is goed te doen. Het is belangrijk om na te denken over de tegels, badkamermeubels en bovendien hoeveel ruimte je in de badkamer hebt. Als je veel ruimte hebt, kun je het bad weghalen en er een ruime inloopdouche van maken. Zorg er wel voor dat je ook nadenkt over de functies van de badkamer. Kies dus bijvoorbeeld voor verlichte spiegels, zodat je ook in het donker gemakkelijk de weg vindt.

De juiste tegels kiezen

Een badkamer staat of valt met de juiste badkamertegels. Bij de badkamers van Baden+ vind je dan ook tegels die horen bij je wensen. Wil je een moderne badkamer, dan zijn de tegels allesbepalend. Denk bijvoorbeeld aan lichte kleurtegels als je geen grote badkamer hebt. Ook neutrale kleuren zoals wit, grijs of beige passen goed bij een moderne badkamer. Het is ook mogelijk om verschillende looks te combineren, zoals bijvoorbeeld de houtlook of een visgraatmotief. Door de kleuren op elkaar af te stemmen creëer je een mooi geheel en is je moderne badkamer niet te druk. De badkamer is immers een plek om te ontspannen na een lange werkdag, en/of om fris je dag te beginnen.

Kies de juiste badkamermeubels

Bij moderne badkamers horen moderne meubels. Voor een moderne badkamer geldt dat de ruimte functioneel moet zijn. Overweeg eens een hangend badkamermeubel met een wastafel. Zo heb je meer ruimte en heb je niet overal meer rommel liggen. Bovendien kun je bij een grotere badkamer kiezen voor meer kastjes, zodat je extra ruimte hebt om je handdoeken netjes op te bergen. Denk ook na over de stijl van de badkamermeubels. Een moderne badkamer kun je bijvoorbeeld uitvoeren in de Scandinavische stijl, in een industriële stijl, of juist heel chic, alsof je in een hotel bent. Hier vind je nog meer inspiratie.

De trend van de laatste jaren bij de moderne badkamermeubels is de dubbel wastafel. Handig als je een gezin met meerdere personen hebt en er altijd strijd is over wie zich als eerste mag wassen, of wie er als eerste mag tandenpoetsen.

Maak gebruik van de ruimte

Heb je nu een bad in de badkamer, maar gebruik je deze nooit? Dan is het zeker het overwegen waard om de badkuip er volledig uit te slopen. Op die manier krijg je meer ruimte en heb je alle ruimte voor bijvoorbeeld een inloopdouche. Zo’n inloopdouche is erg trendy en zien we vaak terug bij de moderne badkamer. Bij dit soort badkamer zien we vaak dat de douchewanden zwart zijn. Je kunt ook meteen de douche uitvoeren met een regendouche, waardoor je bij iedere douchebeurt zeker heerlijk ontspant. Mocht je toch liever wel een badkuip hebben, dan kun je ook kiezen voor een vrijstaande badkuip. Ook die zien we de laatste jaren steeds vaker in de badkamer.

Daarnaast is er nog ruimte genoeg over voor een spiegel. In een moderne badkamer staat functionaliteit voorop, dus dat geldt zeker ook voor spiegels. Kies daarom voor een spiegel met verlichting, zodat je altijd goed zicht hebt. Een andere trend die vaak terug te vinden is bij moderne badkamers, zijn de spiegels met verwarming. Ja, dit lees je goed, met verwarming! Handig als je na het douchen jezelf nog even netjes wilt maken voordat je weer aan een nieuwe werkdag begint. Verwarmde spiegels verwarmen het volledig oppervlak, waardoor je geen last meer hebt van beslagen spiegels na het douchen. Deze zie je ook vaak terug in programma’s zoals Kopen zonder Kijken. Een expert heeft eens op een rijtje gezet wat zo’n verbouwing kost.

Verder kun je nadenken over extra accessoires voor je moderne badkamer als je nog wat ruimte over hebt. Houd er wel rekening mee dat je het niet moet overdrijven. Bij een dergelijke badkamer draait het immers vooral om eenvoud. Zet bijvoorbeeld wat planten neer. Kies daarvoor wel planten die goed tegen vochtige ruimtes kunnen.